Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorYelmi, Pınaren_US
dc.contributor.authorCeylan, İlaydaen_US
dc.contributor.otherIşık Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans Programıen_US
dc.date.accessioned2022-09-20T12:37:52Z
dc.date.available2022-09-20T12:37:52Z
dc.date.issued2022-06-15
dc.identifier.citationCeylan, İ. (2022). Covid-19 salgını sürecinin gıda ürünleri ambalaj tasarımına olan etkisi. İstanbul: Işık Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11729/4860
dc.descriptionText in Turkish ; Abstract: Turkish and Englishen_US
dc.descriptionIncludes bibliographical references (leaves 76-80)en_US
dc.descriptionx, 86 leavesen_US
dc.description.abstractAmbalaj, ürünü koruyabilmesi ve tüketiciye ulaştırabilmesinde önemli bir görevi üstlenmektedir. Özellikle insan yaşamını doğrudan etkileyebilecek gıda ürünlerinin fiziksel ve kimyasal etkilerinin yaşanmaması için doğru malzeme seçimiyle birlikte ürün bilgilerinin doğru ve net aktarılabildiği görsel tasarıma sahip olmasıyla tüketicinin sağlıklı ve güvenilir ürün satın almasını sağlamaktadır. Günümüzde insan sağlığını tehdit altına alan Covid-19 virüsünün 2019 yılında Çin’de ortaya çıkması ve tüm dünyaya yayılarak salgın haline gelmesi insan hayatında değişikliklere yol açmıştır. Bu değişim, tüketicilerin gıda ürünlerindeki satın alma davranışlarını ve ambalaj tasarımı özelliklerini de etkilemektedir. Türkiye’deki tüketicilerin satın alma davranışlarının incelendiği bu çalışmada, 158 kişinin katılım gösterdiği anket sonuçlarının analizine göre satın alma sürecinde, ürün tercihlerinden ve tüketim süresine kadar ambalaj tasarımında dikkat edilen fonksiyonlara sahip olan bir ambalaj tasarımı önerilmektedir.en_US
dc.description.abstractPackaging plays an important role in protecting the product and delivering it to the consumer. Especially, it enables the consumer to purchase healthy and reliable products with the right material selection and a visual design where product information can be conveyed accurately and clearly in order to avoid the physical and chemical effects of food products that may directly affect human life. The emergence of the Covid-19 virus, which threatens human health today, in China in 2019 and its spread to the whole world, has led to changes in human life. This change also affects the purchasing behavior and packaging design features of consumers in food products. In this study, which examines the purchasing behavior of consumers in Turkey, according to the analysis of the survey results in which 158 people participated, in the purchasing process, a packaging design that has the functions considered in packaging design from product preferences to consumption time is suggested.en_US
dc.description.tableofcontentsAMBALAJ TASARIMIen_US
dc.description.tableofcontentsAmbalajın Tanımıen_US
dc.description.tableofcontentsAmbalajın Fonksiyonlarıen_US
dc.description.tableofcontentsKoruyuculuk Fonksiyonuen_US
dc.description.tableofcontentsKolaylık Fonksiyonuen_US
dc.description.tableofcontentsTaşımaen_US
dc.description.tableofcontentsAçma-Kapamaen_US
dc.description.tableofcontentsDepolamaen_US
dc.description.tableofcontentsFiyat Ayarlama Fonksiyonuen_US
dc.description.tableofcontentsBilgi Verme Fonksiyonuen_US
dc.description.tableofcontentsGörsel Fonksiyonen_US
dc.description.tableofcontentsGrafik Tasarımen_US
dc.description.tableofcontentsŞekilen_US
dc.description.tableofcontentsRenken_US
dc.description.tableofcontentsFotoğraf ve İllüstrasyonen_US
dc.description.tableofcontentsTipografien_US
dc.description.tableofcontentsAmbalaj Malzemelerien_US
dc.description.tableofcontentsAhşap Ambalajlaren_US
dc.description.tableofcontentsKağıt-Karton Ambalajlaren_US
dc.description.tableofcontentsCam Ambalajlaren_US
dc.description.tableofcontentsMetal Ambalajlaren_US
dc.description.tableofcontentsPlastik Ambalajlaren_US
dc.description.tableofcontentsTÜRKİYE’DE COVID-19 SALGINI SÜRECİNDE TÜKETİCİLERİN GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALMADAKİ ETKİLERİ VE DAVRANIŞLARIen_US
dc.description.tableofcontentsGıda Ürünlerinde Ambalaj Tasarımının Etkisien_US
dc.description.tableofcontentsSatın Alma İşlemien_US
dc.description.tableofcontentsDemografik Faktörleren_US
dc.description.tableofcontentsSosyal ve Kültürel Faktörleren_US
dc.description.tableofcontentsPsikolojik Faktörleren_US
dc.description.tableofcontentsTÜRKİYE’DE COVID-19 SALGINI SÜRECİNDE TÜKETİCİLERİN SATIN ALMA DAVRANIŞLARINDA AMBALAJ TASARIMININ ETKİSİNE YÖNELİK ANKET ÇALIŞMASI VE AMBALAJ TASARIMI ÖNERİSİen_US
dc.description.tableofcontentsAraştırmanın Yöntemien_US
dc.description.tableofcontentsAraştırmanın Amacı ve Önemien_US
dc.description.tableofcontentsAraştırmanın Evrenien_US
dc.description.tableofcontentsAraştırmanın Sınırlılıklarıen_US
dc.description.tableofcontentsVeri Toplama Yöntemi ve Aracıen_US
dc.description.tableofcontentsBulgular ve Yorumen_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Demografik Bilgilerinin İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Gıda Ürünü Satın Alma Sıklığının İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Sokağa Çıkma Kısıtlamalarında Alışveriş Yapma Durumu ve Öncelikli Satın Aldığı Ürün Gruplarının İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Covid-19 Salgını Sürecinde ve Öncesinde Gıda Ürünleri Satın Alırken Öncelikli Dikkat Ettikleri Unsurların İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Covid-19 Salgını Sürecinde Stoklama Davranışlarının İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Covid-19 Salgını Sürecinde Gıda Alışverişi İçin Satın Alma Yerlerindeki Tercihlerinin İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Satın Aldıkları Gıda Ürünlerini Ambalajında veya Farklı Kapta Kullanma Seçeneklerinin İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Kullanım Açısından Tercih Ettiği Ambalaj Türlerinin İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Covid-19 Sürecinde Ambalajı Olmayan Gıda Ürünleri Tercihlerinin İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsKatılımcıların Covid-19 Sürecinde Ambalajından Dolayı Ürün Değiştirmelerinin İncelenmesien_US
dc.description.tableofcontentsAmbalaj Tasarımı Önerisien_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherIşık Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectAmbalajen_US
dc.subjectAmbalaj tasarımıen_US
dc.subjectGıda ambalajıen_US
dc.subjectCovid-19 salgınıen_US
dc.subjectTüketici davranışıen_US
dc.subjectPackageen_US
dc.subjectPackaging designen_US
dc.subjectFood packageen_US
dc.subjectCovid-19 pandemicen_US
dc.subjectConsumer behaviouren_US
dc.subject.lccNC1002.P33 C49 2022
dc.subject.lcshFood -- Packaging -- Design.en_US
dc.subject.lcshPackaging -- Design.en_US
dc.subject.lcshConsumer behavior.en_US
dc.subject.lcshCOVID-19 (Disease) -- Economic aspects.en_US
dc.titleCovid-19 salgını sürecinin gıda ürünleri ambalaj tasarımına olan etkisien_US
dc.title.alternativeFood products of the Covid-19 epidemic process impact on packaging designen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentIşık Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans Programıen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7136-013X
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.contributor.institutionauthorCeylan, İlaydaen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess