Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkman, Ümranen_US
dc.contributor.authorGül, Ayşenuren_US
dc.contributor.authorEnsari Özay, Mügeen_US
dc.date.accessioned2022-10-13T17:36:09Z
dc.date.available2022-10-13T17:36:09Z
dc.date.issued2018-10-22
dc.identifier.citationAkman, Ü., Gül, A. & Ensari Özay, M. (2018). Bir vaka analizi: Hastanelerde hizmet veren taşeron yemek şirketlerinde iş sağlığı ve güvenliği. OHS Academy, 1(2), 83-97.en_US
dc.identifier.issn2630-578X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11729/5009
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/ohsacademy/issue/39637/464171
dc.description.abstractEndüstrileşme ile birlikte sanayide taşeron yemek hizmeti veren firmalarda artış gözlemlenmektedir. Yemek şirketlerinin NACE kodu az tehlikeli olmasına rağmen hizmet verdikleri hastane NACE kodu çok tehlikelidir. Bu da çalışanların kendi çalıştıkları sektörün dışında hizmet verdikleri alanlara göre de tehlike ve risklerin değerlendirilmesi gerekliliğini göstermektedir. Bu çalışmanın amacı toplu yemek üretimi yapan şirketlerde çalışan ve o şirketlerden hizmet alanların yaşadığı riskleri belirlemek ve çözüm önerilerinde bulunmaktadır. Bu çalışmada kamuda sekiz hastaneye hizmet veren taşeron yemek şirketinde çalışanlarının yaşadığı tehlikeler incelenmiş, riskler belirlenmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur.en_US
dc.description.abstractThere is an increasing trend in the firms providing subcontracting services in industry because of industrialization. Although the NACE code of catering companies is less dangerous, the hospital NACE code they serve is very dangerous. This shows that employees need to evaluate the hazards and risks according to the areas they serve outside the sector they work in. The aim of this study is to determine the risks of the employees working in companies that produce mass food and the risks of the employees receive services from those companies and find solutions for them. In this report, the dangers experienced by the employees of the subcontractor company serving in eight hospitals in the public sector were examined, the risks were determined and solution suggestions were presented.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherRüştü UÇANen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİş sağlığı ve güvenliğien_US
dc.subjectTaşeron yemek firmasıen_US
dc.subjectOccupational health and safetyen_US
dc.subjectSubcontractor food companyen_US
dc.titleBir vaka analizi: Hastanelerde hizmet veren taşeron yemek şirketlerinde iş sağlığı ve güvenliğien_US
dc.title.alternativeA case study: occupational health and safety in subcontractor food companies serving to hospitalsen_US
dc.typearticleen_US
dc.description.versionPublisher's Versionen_US
dc.relation.journalOHS Academyen_US
dc.contributor.departmentIşık Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İş Sağlığı ve Güvenliği Programıen_US
dc.contributor.departmentIşık University,Vocational School, Medical Laboratory Techniquesen_US
dc.contributor.departmentIşık Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Programıen_US
dc.contributor.departmentIşık University, Graduate School of Science and Engineering, Occupational Health and Safety Programen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-4092-5273
dc.identifier.volume1
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage83
dc.identifier.endpage97
dc.peerreviewedYesen_US
dc.publicationstatusPublisheden_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı ve Öğrencien_US
dc.contributor.institutionauthorAkman, Ümranen_US
dc.contributor.institutionauthorGül, Ayşenuren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster