Araştırmacılar

• Araştırmacı
    Kahraman, Hasan Bülent
    Prof. Dr.
    Kars'ta başladığı ilköğrenimini Ankara'da tamamladı. Ankara Koleji'nin orta ve lise bölümlerini bitirdi. Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ekonomi dalında yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi dalında doktora yapan Hasan Bülent Kahraman, Hacettepe, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Netkent Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve akademik yönetici olarak çalıştı. 1977 yılından itibaren bağımsız yazar, sanat eleştirmeni, küratör ve kültür eleştirmeni olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 1992 ve 1996 yılları arasında Kültür Bakanlığı Başdanışmanı, 1992 ve 1993 yılları arasında Kültür Bakanlığı Yayınlar Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında üç ay süreyle Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulundu. Uzun yıllar Radikal Gazetesi'nde (1996-2005) ve Sabah Gazetesinde (11 Mayıs 2007- 1 Eylül 2017) yazdı. Eczacıbaşı İstanbul Kültür Sanat Vakfı Danışma Kurulu İstanbul Bienali Danışma Kurulu üyeliği de bulundu (1992-2005). 2010'dan bu yana Contemporary Istanbul Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu, Akbank Sanat Danışma Kurulu ve Sakıp Sabancı Müzesi İcra Kurulu Üyesidir. Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki Galeri KHAS'ın kuruculuğunu, yöneticiliğini ve küratörlüğünü yapmıştır. Araştırma alanları Türk siyaseti, siyasal kuramlar, sosyal kuram, yapısalcılık sonrası felsefe, kültürel araştırmalar, görsel kuram, modern Türk edebiyatı, Türkiye popüler kültürü olarak sıralanabilir. TÜSES, SODEV, Tarih Vakfı, Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği ve Middle East Studies Association of North America, College Art Association üyesidir. Işık Üniversitesi Akaademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Stratejik Plan Uygulama ve Eşgüdüm Birimi Başkanlığı yaptı. 2015 yılında Brüksel'de düzenlenen Europalia Festivalinin Sanat Direktörlüğünü yapmıştır. 2022 yılı Nisan ayında Işık Üniversitesi Rektörü olarak atandı.